Onlangs werd een heftige afbeelding op internet verspreid van een vrouw die tegen de grond werd gedrukt om vervolgens te worden gevaccineerd. De mannen die hier bij betrokken waren, hadden op hun mouwen een Davidster met daarin het woord ‘Zion’. De afbeelding stond op de site van Leef Bewust. Leef Bewust is een organisatie die zich inzet voor gezond leven en die tegen vaccineren is.

 

De begeleidende tekst verwijst naar het eventueel verplicht stellen van vaccinatie door de overheid. De afbeelding suggereert dat zionisten dit programma aan het uitvoeren zijn. De overheid zou dus samenwerken met zionisten. Het is het aloude stereotype beeld van Joden die achter de schermen aan de touwtjes trekken. Het koppelen van de dit beeld aan het anti-vaccinatie standpunt van Leef Bewust is zorgelijk, maar tevens heel opmerkelijk. Niet zo lang geleden werden namelijk ultraorthodoxe Joden in Amerika en Israël verweten hun kinderen niet in te enten. Dat gebeurde nadat een aantal kinderen de mazelen had gekregen.

Bij navraag door Stichting Antisemitisme Preventie, gaf Leef Bewust aan dat ze de Davidster op de mouwen niet hadden gezien. Nadat ze daar op waren geattendeerd, hebben ze afbeelding direct verwijderd. Verder gaven ze aan dat ze het zeer spijtig vinden dat deze afbeelding is verspreid.