Een nieuw rapport, dat afgelopen zondag werd gepubliceerd door de Brits Joodse groep Community Security Trust (CST), onderzoekt de anti-Joodse online haat die gemaakt en verspreid wordt door rechts-extremisten.

Het rapport, getiteld “Hate Fuel: the hidden online world fueling far right terror,” richtte zich op vier relatief ongereguleerde social-media platforms: BitChute, Gab, 4chan en Telegram.

Het rapport is niet online geplaatst vanwege de extreem gewelddadige aard van sommige afbeeldingen en filmpjes. Het volledige rapport is alleen aan overheidsinstanties en experts aangeboden die betrokken zijn bij de bestrijding van antisemitisme.

Regelmatig kwamen de onderzoekers de bekende samenzweringstheorieën over Joden tegen: dezelfde samenzweringstheorieën die de afgelopen jaren tot enkele dodelijke aanslagen hebben geleid, waaronder die gericht op synagogen. Meest voorkomend is wel de ‘Great Replacement’ samenzweringstheorie, die beweert dat Joodse organisaties en synagogen massa-immigratie gebruiken om blanke westerse landen te ondermijnen.

Het rapport valt op te vragen via de site van de organisatie: CST

Bron: CST