Een studentenvereniging in Canada wilde een voorstel om kosher eten op de campus mogelijk te maken niet steunen. De organisatie die het voorstel had ingediend, zou te pro-Israël zijn. Daarnaast ging men er van uit dat de leden van de studentenvereniging het initiatief tot kosher eten op de universiteit niet zouden steunen.
De studentenvereniging in kwestie stemde al in 2012 voor het steunen van de BDS (Boycott, Divestment and Sanctions), een organisatie die Israël wil boycotten. Deze boycot treft nu dus ook de Joodse studenten.
De Joodse vereniging die zich inzette voor kosher eten op de campus, Hillel, geeft aan dat het niet kunnen scheiden van het handelen van de Israëlische overheid en van Joodse individuen, een vorm van antisemitisme is. De kwestie ligt des te gevoeliger omdat de Universiteit van Toronto bekend staat om haar anti-Israël activiteiten. Zo was het de eerste universiteit die de Israël Apartheid Week hield. Op Facebook heeft de studentenvereniging inmiddels haar excuses aangeboden.

Bron: Times of Israel, JPost