Supporters van de harde kern van ADO Den Haag hebben in de nacht van donderdag op vrijdag diverse plekken in de stad onder geklad met verf en antisemitische leuzen aangebracht. Burgemeester Femke Halsema doet aangifte.

Ook de voltallige Amsterdamse gemeenteraad heeft haar afschuw uitgesproken over de bekladding.  ‘Voor de gemeenteraad heeft dit niets meer met sport of voetbalfanatisme te maken, hier is sprake van expliciet antisemitisme.’

Naast de bekladding van De Dokwerker zijn muren in de buurt besmeurd met de afkorting JHK, wat betekent ‘Joden Hebben Kanker’. Verder zijn de ramen van Café Betondorp en de woonwijk Betondorp beklad. Op Instagram hebben de hooligans een foto geplaatst van henzelf op een van de muren. De foto is genomen in de nacht en hun gezichten zijn geblindeerd. Eronder staat ‘Tot zondag joe’. ADO en Ajax spelen zondag in Den Haag tegen elkaar. Bij de wedstrijd zijn Ajax-supporters al jaren niet welkom. De Amsterdamse fans willen daarom zondag demonstreren in Den Haag.

Bron: https://www.parool.nl/amsterdam/harde-kern-ado-bekladt-stad-met-antisemitische-leuzen~a4623544/