Foto: Geen Stijl

GroenLinks kandidaat-kamerlid Kauthar Bouchallikht heeft eerder deze week via Twitter excuses aangeboden naar aanleiding van een foto uit 2014. Hierop is zij te zien bij een demonstratie waarbij antisemitische leuzen en hakenkruisvlaggen getoond werden.

Bouchallikht geeft aan als 20-jarige studente een “verkeerde inschatting” te hebben gemaakt, en dat zij de demonstratie direct had moeten verlaten. Naar eigen zeggen wilde zij op de betoging “opkomen tegen het geweld in de Gazastrook”. Op de bewuste demonstratie werd naast het tonen van hakenkruizen  ook een vergelijking gemaakt tussen nazi-Duitsland en Israël.

Bij navraag door de NOS, laat een woordvoerder van GroenLinks weten dat dit verder geen gevolgen zal hebben voor haar positie op de lijst voor de Tweede Kamerverkiezingen. Boachallikht en haar partij waren eerder in opspraak geraakt door haar vicevoorzitterschap van de islamitische jongerenorganisatie Femyso, die in verband wordt gebracht met de Moslimbroederschap.

Verder heeft Bouchallikht in 2018 een Facebook-commentaar van NIDA-functionaris El-Fassi geliked, waarin iedereen die de vergelijking tussen de Joodse staat Israël en de terreurorganisatie IS afkeurt als “schurk” en “laf” wordt benoemd. Aanleiding voor deze post was het einde van een coalitie bestaande uit de PvDA, GroenLinks, de SP en NIDA in Rotterdam door GroenLinks vanwege deze vergelijking door NIDA-leider Nourdin el Ouali. Of Bouchallikht ook hiervoor excuses heeft aangeboden is onbekend.

Bron: NOS
PAROOL
Geen Stijl