Presentaties

Jong geleerd is oud voorkomen

Door op een positieve manier jongeren bekend te maken met de wereld van de Joden wordt negatieve beeldvorming voorkomen. Onze gastdocenten komen op basisscholen en scholen in het voortgezet en middelbaar onderwijs. Daarnaast maken we het mogelijk voor scholen om hun leerlingen of studenten in gesprek te laten gaan met een rabbbijn.

congressen en studiedagen

Ondersteuning van professionals

Door het organiseren van congressen en studiedagen houden we docenten en anderen die betrokken zijn bij de problematiek van antisemitisme op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en inzichten.

Leerstoel antisemitisme

Een academische basis voor effectieve preventie

Een belangrijke doelstelling van stichting AP is het tot stand komen van een leerstoel antisemitisme. Hiervoor zijn nauwe contacten met de overheid en de academische wereld.

Maak kennis met onze sprekers

Eric Vink

Voorzitter

Eric heeft de afgelopen jaren honderden lezingen op scholen gegeven over antisemitisme. Hij heeft op de internationale school voor Holocauststudies in Jeruzalem de opleiding lesgeven over de Holocaust gevolgd.

Binyomin Jacobs

Opperrabbijn

Opperrabbijn Jacobs is een bevlogen spreker met humor die zowel jong als oud weet te boeien met zijn persoonlijke verhaal vol met ontroerende en grappige anekdotes.

contact